Doe mee met ‘Een jaar lang tegen pesten’

Tijdens de 18e  Vlaamse Week tegen Pesten van 10 t.e.m. 17 februari 2023 roept het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten op om jullie een heel jaar lang in te zetten tegen pesten!

De VGC zet haar schouders mee onder de campagne en draagt kinderen, jongeren en begeleiders uit om …

  • Meer oog en oor te hebben voor pestsituaties
  • Samen leuke, creatieve initiatieven te ontwikkelen die bijdragen tot respect, verdraagzaamheid, dialoog en samenwerking. In de klas, op school, in de buurt, in de sportclub, in de jeugdvereniging, online…

Zet met ons mee je schouders onder deze campagne!

Breng jouw actie tegen pesten in beeld

Organiseer je tussen 10 en 17 februari 2023 een leuke actie tegen pesten? Laat ons dan tegen 13 januari zeker iets weten via weektegenpesten@vgc.be. Wij komen graag langs om jullie activiteit in de kijker te zetten via onze kanalen.

Bestel jouw campagnemateriaal

Nood aan inspiratie? Neem dan een kijkje op de site van 'Kies Kleur tegen Pesten'. Je vindt er actiefiches en campagnemateriaal op maat van jouw vereniging. Het campagnemateriaal kan je via de VGC gratis bestellen. Geef ons tegen 13 januari het gewenste materiaal en aantallen door via weektegenpesten@vgc.be.

Vorming ‘Time Out tegen Pesten’

Tijdens de 'Week tegen Pesten' organiseert het Centrum Ethiek in de Sport (ICES) de vorming ‘Time Out tegen Pesten’. Deze vorming richt zich naar iedereen die betrokken is bij activiteiten voor kinderen en jongeren, meer specifiek naar de organisatoren van de activiteiten. Tijdens deze vorming kom je te weten hoe je een pestvrije omgeving kan creëren en gaan we samen op zoek naar een positief antwoord op pestgedrag. De vorming staat stil bij wat pestgedrag is, hoe het ontstaat, wat de risicofactoren zijn en wat de impact is voor diegene die slachtoffer is van pesten.

Praktisch: