Sportkampen

Sportkampen van de VGC-sportdienst

De VGC-sportdienst organiseert tijdens alle schoolvakanties op verschillende locaties in Brussel sportkampen voor 4 tot 14-jarigen. Kleutersportkampen, omnisportkampen, sportspecifieke kampen, G-sportkampen en Ket Action/Urban-kampen.

Welke sportkampen zijn er?

Mini-sportmix

Mini-sportmix

Een week vol sport en beweging voor kleuters. We spelen en sporten samen met onze vriendjes. Moe gesport? Dan is het tijd voor creatieve, rustige activiteiten.
Start-to-sportkampen

Start-to-sportkampen

Tijdens deze sportkampen krijgen kleuters de basis van fietsen of zwemmen, in combinatie met veel spel en beweging
Sportmix

Sportmix

Tijdens deze sportkampen doen kinderen vanaf 6 jaar elke dag toffe sporten en leuke spelletjes. Van atletiek tot zwemmen, van dans tot voetbal ... een sportieve mix voor alle Brusselse jongens en meisjes.
Sportspecifieke kampen

Sportspecifieke kampen

Tijdens deze sportkampen krijgen kinderen vanaf 6 jaar elke dag 1 bepaalde sport (zoals basketbal, mountainbike, judo, ...). Naast die ene sport beoefenen ze ook vele andere sporten.
G-sportmix
G-sportmix zomervakantie Koekelberg

G-sportmix

Sportkampen voor kinderen met een verstandelijke beperking die graag bewegen in een aanpaste omgeving.
Ket-kampen

Ket-kampen

Ket Action, Ket Urban, Ket Adventure! Coole sportkampen voor sportieve Ketten vanaf 10 jaar

Inschrijven

Inschrijven voor de VGC-sportkampen

De VGC-sportdienst organiseert jaarlijks 3 startmomenten voor de inschrijvingen voor de sportkampen.
Lees alles over onze inschrijvingen.

Kortingen en reducties

Paspartoe

Deelnemers met Paspartoe aan kansentarief krijgen korting op de (sport)kampen van de VGC-sportdienst, Aximax en alle gemeenschapscentra. De plaatsen aan dit tarief zijn beperkt, dus schrijf snel in.

Tussenkomst mutualiteiten, sportcheques, OCMW

Heel wat instanties komen tussen in het inschrijvingsgeld voor sportkampen. Je vindt alle info en details hierover op onze site.
Moet er een formulier ingevuld worden, dan doen we dit met plezier. Vul zelf eerst al jouw gegevens in en bezorg het formulier aan de kampverantwoordelijke. We vullen verder in en sturen het formulier met de post terug naar je thuisadres.

Fiscale attesten

Als je kind op het ogenblik van het sportkamp jonger is dan 14 jaar, kan je het kamp fiscaal in mindering brengen. Op voorwaarde natuurlijk dat jij het kind fiscaal ten laste hebt en dat jij het inschrijvingsgeld voor het sportkamp betaalt.

Voldoe je aan de voorwaarden? Dan vind je het fiscaal attest in je klantenzone op http://tickets.vgc.be

Iedereen is welkom op onze sportkampen

Op de sportkampen en in de sportlessen van de VGC-sportdienst zijn personen met een beperking van harte welkom. We streven naar Inclusief sporten, dit betekent de integratie van personen met een beperking in het reguliere aanbod. 

Heeft je kind een beperking en wil hij/zij deelnemen aan een VGC-sportkamp? Geef een seintje voor je inschrijft of vermeld dit in de persoonlijke fiche van je kind. We bekijken dan samen wat er mogelijk is.

Zijn de klassieke sportkampen te druk of te intens voor je kind?
In de paas- en zomervakantie organiseren we een G-sportkamp, exclusief en specifiek voor kinderen en jongeren met een beperking. 
 

Ingeschreven en nu?

Direct na je inschrijving en betaling ontvang je een bevestiging in je mailbox.
Je kan ook altijd je gekochte activiteiten bekijken in je persoonlijke klantenzone op http://tickets.vgc.be.

Een week voor het sportkamp krijg je een e-mail met het programma, praktische afspraken, ...

Aan het onthaal van het sportkamp vind je ook steeds een infowand met daarop het programma, wie welk groep begeleidt, wat je zeker niet mag vergeten...

Wil je nog iets weten? Bel vooraf naar de Sport-o-foon (02/563 05 14) of vraag ter plaatse het aan de kampverantwoordelijke. 

Check hoe Alex zich klaarmaakt voor zijn dag op het sportkamp.

Andere sportkampen en vakantie-activiteiten

In Brussel

Veel Brusselse organisaties zoals de gemeenschapscentra, JC Aximax, sportverenigingen, gemeentes... organiseren ook sportkampen en andere vakantie-activiteiten. 

Een overzicht van al deze Brusselse vakantie-activiteiten vind je online of in de vakantiegids.

Buiten Brussel

Ook buiten Brussel is er een groot aanbod aan sportkampen. Je kan bij tal van organisaties terecht, soms met overnachting (internaat).

Ga zeker eens kijken bij:

  • Sport Vlaanderen: sportkampen over gans Vlaanderen, met en zonder overnachting, vaak kampen met specifieke sporten (dansen, zeilen, paardrijden...)
  • Sportkampen.startpagina.be: een overzichtspagina met allerlei omni- en specifieke sportkampen
  • Kiddyclasses: combinatiekampen taal en sport