Zaalvoetbalcompetitie

Speel mee in de Brusselse Zaalvoetbalcompetitie

Een succesvolle formule

De Brusselse Zaalvoetbalcompetitie (BZVC) werd opgericht in 1986 om de zaalvoetbalsport te promoten bij de Nederlandstalige Brusselaars. Sinds haar ontstaan is het aantal ploegen geleidelijk gegroeid en de diversiteit toegenomen.

Verschillende reeksen

Het komende seizoen organiseert de BZVC een heren-, veteranen- en damescompetitie. Zo genieten een 70-tal Nederlandstalige Brusselse ploegen van deze competitie.

Sportieve competitie

Niet enkel het Nederlandstalig karakter, ook het streven naar een efficiënte competitieorganisatie door de stuurgroep, een degelijke wedstrijdleiding door onze scheidsrechters en de vriendschappelijke en sportieve sfeer onder de ploegen maakt deze Brusselse zaalvoetbalcompetitie uniek en aantrekkelijk.

Stappenplan nieuwe clubs, memento en spelregels

Wil jij een zaalvoetbalclub opstarten bij de Brusselse zaalvoetbalcompetitie? Volg dan dit stappenplan (pdf) zodat je zeker niets over het hoofd ziet. 

Het memento (pdf) is de leidraad voor elke ploeg die is aangesloten. Het bestaat uit alle belangrijke administratieve én sportieve onderwerpen voor het correct afhandelen van de competitiedeelname.

De spelregels BZVC (pdf) (herwerkt 2023).

Contact BZVC

Liefhebbers Zaalvoetbal Cup

Zaalvoetbalcompetitie voor vriendenteams

Wil je je vrienden regelmatig blijven zien? Wil je graag met hen voetballen en je conditie op peil houden zonder een trainer als baas? Maar zie je op tegen de hoge kosten, veel administratie en té competitieve tegenstanders?

Dan kan je terecht bij de LZVC, de Liefhebbers Zaalvoetbal Cup. Die groeide in recordtempo van nul naar 934 clubs, met nu ook Brusselse reeksen. De succesformule? Het is goedkoop, eenvoudig en met een grote focus op fairplay.

Voetbaltalent is niet vereist

Zijn jullie een vriendengroep voor wie het nog echt om het voetbal en de goeie sfeer gaat? Richt dan snel je eigen zaalvoetbalploeg op. Je moet niet op zoek naar de allerbeste voetballers om mee te kunnen. In de LZVC speelt iedereen gewoon met z'n vrienden, ook de minder goeie spelers. Clubs die jaarlijks door transfers een halve ploeg vervangen vind je niet in deze competitie. 

Niet twijfelen, gewoon meedoen!

Wat zeggen de ploegen?

- "Plezante manier van matchen spelen met vrienden zonder te hoge kosten."
- "No-nonsense competitie. Goed online systeem. Zeer goede opvolging."
- "De matchen lopen veel rustiger zonder scheidsrechter."
- "Aangename competitie waarin je op eenvoudige manier kan meedoen. Eigenlijk tellen enkel de matchen."

Contact LZVC