Brussel loopt

Voor toekomstige, beginnende en fervente lopers

De eerste looppasjes

Na het doornemen van deze publicaties kent de loopsport nog weinig geheimen voor je.

De Brusselse Loopgids

Een handige gids met ondersteuning, tips en interessante weetjes voor iedere startende of ervaren Brusselse loper. Bekijk hier de online versie van de Brusselse loopgids.

De mooiste looproutes in het Brusselse gewest

VZW Sport en Gezondheid bracht een bijzonder handig overzicht uit van 20 looproutes in het Brussels Gewest. Van klassiekers als rondjes lopen in het Jubelpark of de oude spoorwegberm afmalen doorheen de twee Woluwes en Oudergem tot minder voor de hand liggende vondsten als het Park van de Goede Herder in Evere.

Bekijk hier de online versie van de Mooiste looproutes in het Brusselse gewest.

Bewegwijzerd loopparcours in Boudewijnpark en Laarbeekbos (Jette)

In het Boudewijnpark en het Laarbeekbos kan je op een bewegwijzerde omloop 2,7 km (blauw) of 7,1 km (rood) trainen. Om de 500 meter wordt de reeds gelopen afstand aangeduid. De startplaats van beide parcours bevindt zich aan de ingang van het Boudewijnpark in de Heilig Hartlaan (achterkant station Jette).

Loop jij mee?

Dat samen lopen zeer motiverend kan zijn, is algemeen bekend. Daarom organiseert de VGC-sportdienst in samenwerking met lokale partners loopinitiatieven op verschillende locaties in Brussel. 

Onze initiatieven: 

Start to Run

Traditioneel, maar daarom zeker niet minder succesvol, zijn de Start to Runs. Een looplessenreeks voor de absolute beginners. Onder de vleugels van een ervaren sportbegeleider leer je in 10 weken tijd 5 km lopen. Meer informatie vind je via de zoekresultaten onder 'Sportactiviteiten'.

Op naar de 20 km door Brussel

Onder begeleiding van een ervaren lesgever stomen we ons op 14 weken klaar voor de 20 km door Brussel. De deelnemers (16+) zijn bovendien verzekerd van een borstnummer voor de officiële wedstrijd. Meer informatie vind je via 'Sportactiviteiten'.

Brussel Loopt-team

Al geproefd van ons aanbod? Ook daarna houden we je graag aan het lopen. Sluit je aan bij het Brussel Loopt-team, vind er trainingsmaatjes en neem samen met ons deel aan tal van loopwedstrijden in Brussel. Meer info over Brussel Loopt: Facebookgroep Brussel Loopt - 02 563 05 14 - sportdienst@vgc.be