Brussel loopt

Voor toekomstige, beginnende en fervente lopers

Scholenlopen

De eerste kennismaking met het lopen gebeurt voor veel Brusselse kinderen via de scholenlopen, die traditioneel in het begin van het schooljaar doorgaan. Kennismaking, loopplezier en de Olympische gedachte staan centraal. Wie hier hoge toppen scheert, wordt uitgenodigd om te strijden voor de medailles op het Brussels Kampioenschap scholenveldloop later dat schooljaar.

De eerste looppasjes

Na het doornemen van deze publicaties kent de loopsport nog weinig geheimen voor je.

De Brusselse Loopgids

Een handige gids met ondersteuning, tips en interessante weetjes voor iedere startende of ervaren Brusselse loper. Bekijk hier de online versie van de Brusselse loopgids.

De mooiste looproutes in het Brusselse gewest

VZW Sport en Gezondheid bracht een bijzonder handig overzicht uit van 20 looproutes in het Brussels Gewest. Van klassiekers als rondjes lopen in het Jubelpark of de oude spoorwegberm afmalen doorheen de twee Woluwes en Oudergem tot minder voor de hand liggende vondsten als het Park van de Goede Herder in Evere.

Bekijk hier de online versie van de Mooiste looproutes in het Brusselse gewest.

Bewegwijzerd loopparcours in Boudewijnpark en Laarbeekbos (Jette)

In het Boudewijnpark en het Laarbeekbos kan je op een bewegwijzerde omloop 2,7 km (blauw) of 7,1 km (rood) trainen. Om de 500 meter wordt de reeds gelopen afstand aangeduid. De startplaats van beide parcours bevindt zich aan de ingang van het Boudewijnpark in de Heilig Hartlaan (achterkant station Jette).

Park'cours

Sporten is gezond, zeker in een stad als Brussel die zoveel mooie en groene parken heeft.  

Daarom komen we met Park’cours elke maand samen in het Elisabethpark, in de schaduw van de basiliek van Koekelberg. We lopen of wandelen er 5 kilometer, iedereen aan zijn eigen tempo. 

Groot, klein, jong, oud: iedereen is welkom! Onze runs zijn ook toegankelijk voor G-sporters. Nodig dus zeker je vrienden of familie uit en maak er een leuke, sportieve voormiddag van. 

Schrijf je hier in en ontdek het Brusselse Elisabethpark al lopend of wandelend met Park’cours! 

Meer info? Surf dan naar de website van Park’cours. 

Brusselse loopclubs

BXL Run Crew

De BXL Run Crew ziet zichzelf niet als een loopclub, maar als een ware run crew. Ze lopen om te verbinden en een community uit te bouwen. Het is niet belangrijk hoe snel of hoe ver je loopt maar het gaat erom om samen Brussel te ontdekken, te babbelen of gewoon samen plezier te hebben! 

Voorlopig vertrekt de BXL Run Crew om de twee weken aan een café of een andere leuke plek en lopen ze 5 km of 10 km in een van de wijken van Brussel. Blijf gerust voor een drankje achteraf. Alles ken en alles mag!  

Meer info vind je hier of check alle runs op Heylo of op Strava.  

Les Gazelles de Bruxelles 

Les Gazelles de Bruxelles is een sociaal-sportieve organisatie die via sport mensen in kansarmoede ondersteunt. Met wekelijkse sportactiviteiten willen ze de eigenwaarde, het lichaamsbeeld en het zelfvertrouwen van onze deelnemers verstrerken. Iedereen is welkom! 

Meer info kan je terugvinden op de website.

Brusselse Atletiekvereniging

De BAV of  de ‘Brusselse Atletiekvereniging’ is een Nederlandstalige atletiekclub in Brussel. De club staat zowel open voor competitieatleten als voor recreatieve atleten. Iedereen van 6 tot 99 jaar is welkom: mannen en vrouwen, meisjes en jongens.   
 
De BAV biedt trainingen aan op twee plaatsen: op de VUB-piste in Elsene en op de Jesse Owens-piste in Anderlecht.   

Meer info vind je op deze website.

Atlemo 

Atlemo is een Nederlandstalige Brusselse atletiekclub die op een laagdrempelige manier openstaat voor jongeren en ouderen uit de buurt. Zowel recreatieve als competitieatleten zijn meer dan welkom! Atlemo organiseert clubtrainingen, sportstages en –kampen. Wil je bovendien gezamenlijk meedoen aan loopwedstrijden? Dan ben je bij Atlemo aan het juiste adres.  

Meer info vind je op deze website.