Praktische info Stadskriebels 2024

Waar en wanneer is Stadskriebels 2024?

Stadskriebels 2024 vindt plaats op zondag 5 mei 2024 van 11 tot 18 uur op de site van Tour en Taxis.
Dit sportfeest is helemaal gratis, maar je hebt een polsbandje nodig om aan de activiteiten deel te nemen. Registreer vooraf (tot 2 mei) om wachtrijen te vermijden. Je kan bij je registratie kiezen om je polsbandje op voorhand af te halen, of op de dag zelf.

Heb je je niet op voorhand kunnen registreren? Geen zorgen! Op de dag zelf kan je terecht op 2 registratiestanden, waar je een polsbandje krijgt en een plannetje met alle activiteiten.

Ingangen en registratiestanden

Je kan de site betreden via 2 ingangen, waar telkens een registratiestand staat. De registratiestanden zijn aangeduid via een grote ballon.

 • Havenlaan 86 (Herman Teirlinckgebouw/Vlaamse Overheid)
 • Jubelfeestlaan (Jubelfeestbrug / Parkfarm)

Toegankelijkheid

Als organisatie van Stadskriebels houden wij rekening met de toegankelijkheid van het evenement voor personen met een beperking.

 • Het evenement is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken (zie verder). Extra info over de toegankelijkheid van het openbaar vervoer vind je op Toegankelijkheid (stib-mivb.be) en op Reizigers met beperkte mobiliteit (NMBS). Reizigers met een beperkte mobiliteit die toch met de wagen willen komen, kunnen ons contacteren via sportdienst@vgc.be of 02 563 05 14. 
   
 • We zorgen er ook voor dat de meeste activiteiten toegankelijk zijn voor personen met een beperking. Verder voorzien we toegankelijk sanitair en ook assistentiehonden zijn welkom. 
   
 • Personen met een beperking die graag specifieke informatie wensen, bv. rond toegankelijkheid, aangepaste activiteiten, ... of extra begeleiding willen, nemen best op voorhand contact op met de VGC-sportdienst. Onze G-sportverantwoordelijken informeren je graag en bekijken of bepaalde aanpassingen en diensten mogelijk zijn en zoeken graag mee naar een oplossing. De dag zelf kan je met jouw vragen ook altijd terecht aan onze infostand. 

Ingangen toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Contact - Tour & Taxis (tour-taxis.com)

Bereikbaarheid Tour en Taxis

Tour en Taxis is te bereiken met de fiets, het openbaar vervoer, met de boot, te voet en met de wagen. Adres: Havenlaan 86C, 1000 Brussel (Google Maps - OpenStreetMap)

Openbaar vervoer

 • Metro 2 en 6 (Ribaucourt, Pannenhuis, Yser)
 • Tram 51 (Ribaucourt)
 • Bus 57, 86, 88 (halte Tour & Taxis)
  Bus 4, 20, 86 (halte Suzan Daniel op de Havenlaan)
  Bus  57, 86, 88 (halte Stapelhuis)
  De Lijn: halte Sint-Jan-Molenbeek Schelde
 • Trein: Tour en Taxis, Noordstation

Met de fiets

Er zijn gratis bewaakte fietsenstallingen op Stadskriebels.
Villo-parking, Picardstraat 3

Met de boot

Waterbus – Stop Sainctelette-Béco

Tour en Taxis

Eten en drinken

Op de site van Tour en Taxis zijn eetgelegenheden aanwezig, zoals de food market in Gare Maritime en Parckfarm. Tijdens Stadskriebels worden er nog extra eet- en drankstanden ingepland op het domein.

Parkfarm