Kadervorming

Het plezier van het sporten in kwaliteitsvolle omstandigheden wordt door iedereen gewaardeerd. En meer en meer kinderen, jongeren, volwassen en senioren doen aan sport.  

Sporters en ouders hechten terecht veel belang aan goed opgeleide en kwaliteitsvolle trainers, begeleiders en clubbestuurders. Opleiding en bijscholing zijn hierin belangrijke schakels.

Vormingsaanbod VGC-sportdienst

De VGC-sportdienst organiseert regelmatig opleidings- en kadervormingsactiviteiten voor Brusselse trainers, leerkrachten en clubbestuurders. Deze zijn toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

Komt jouw opleiding de Brusselse sporters ten goede, dan kan je beroep doen op een subsidie.

Een overzicht van de geplande kadervormingsactiviteiten vind je terug via de zoekresultaten onder Vorming/bijscholing bij 'Vind jouw sport'

Vormingsaanbod derden

Aanbod Sport Vlaanderen en Vlaamse Trainersschool in Brussel en Vlaams-Brabant

Op de website van de Vlaamse Trainersschool vind je meer info over alle opleidingen.

Cursussen G-sport

Vlaamse Trainersschool

De Vlaamse Trainersschool voorziet cursussen rond het begeleiden van sporters met een handicap voor gediplomeerde initiators, trainers of instructeurs in een specifieke sporttak. Hiermee wordt getracht het valide sportaanbod open te stellen naar personen met een handicap zodat zij net als alle anderen evenveel kansen hebben op een sportieve vrijetijdsinvulling.

Daarnaast worden er ook initiatorcursussen georganiseerd in handicapspecifieke sporten.

Meer info over cursussen voor het begeleiden van sporters met een handicap.

Cursussen seniorensport

De Vlaamse Trainersschool organiseert in samenwerking met de seniorensportfederaties een aantal erkende cursussen voor begeleiders van sportactiviteiten voor senioren.

Het volgen van deze cursussen geeft jou als begeleider de nodige omkadering om op een kwaliteitsvolle manier de begeleiding van sportactiviteiten bij senioren uit te voeren. Bovendien heeft je trefpunt/club kans op meer subsidie bij de lokale overheid omdat ze werken met een gediplomeerde lesgever.

Meer info over cursussen voor het begeleiden van sportende senioren.