(Beter) leren fietsen

Kun je nog niet fietsen, maar wil je het graag leren?

Kinderen

Start 2 Bike 4 kids

In 5 lessen leren kinderen fietsen onder begeleiding van hun ouders en onder het toeziend oog van een fietsmeester. Van de elementaire basis van het leren fietsen slaan we de brug naar fietsvaardigheid. De ouders krijgen er tijdens de derde les een cursus fietsonderhoud bovenop, zodat ze vanaf nu zelf de fiets van junior kunnen onderhouden. En als het fietsniveau dit toelaat, sluiten we de lessenreeks af met een klein tochtje op straat.

De eerstvolgende lessenreeks(en) vind je bij 'Vind jouw sport'.

Inschrijven kan op de inschrijvingspagina.

Pro Velo

Fietsvaardigheidslessen voor scholen

Elk schooljaar zetten de VGC-sportdienst en MOEV volop in op de basissport fietsen, met extra nadruk op het leren fietsen.

Tijdens deze fietsvaardigheidslessen is er vooral aandacht voor het leren fietsen. Kinderen die al (een beetje) kunnen fietsen krijgen een fietsvaardigheidstraining. Zo zijn er tijdens elke les 2 sessies: een ‘Meester op de loopfiets’ voor kinderen die nog niet kunnen fietsen, en een ‘Meester op de fiets’, fietsvaardigheid voor kinderen die reeds kunnen fietsen.

De lessen worden georganiseerd voor de leerlingen van de 3de kleuterklas en het 1ste leerjaar, vrije plaatsen kunnen opgevuld worden met leerlingen uit het 2de leerjaar.

Praktisch: 

9u30-11u30: Meester op de loopfiets (maximaal 15 plaatsen)
9u30-11u30: Meester op de fiets (maximaal 15 plaatsen)

12u30-14u30: Meester op de loopfiets (maximaal 15 plaatsen)
12u30-14u30: Meester op de fiets (maximaal 15 plaatsen)

Er kan maar één school per voor- of namiddag aan bod komen. Het is dus de bedoeling dat scholen zelf een groep niet-fietsers en een groep fietsers met leerlingen uit de 3de kleuterklas en het 1ste leerjaar samenstelt. Is die groep kleiner dan 30 leerlingen? Dan kan de school de vrije plaatsen in iedere sessie opvullen met kinderen uit het 2de leerjaar. Is de groep groter dan 30, dan kan de school meerdere halve dagen reserveren.

Locaties:
Parking van Decathlon Anderlecht (3 februari 2020 t.e.m. 13 maart 2020)
Parking van Decathlon Evere (16 maart 2020 t.e.m. 3 april 2020)

Prijs: 50 EUR per halve dag, ongeacht het aantal deelnemende leerlingen.

Inschrijven kan via MOEV

Volwassenen

Start to Mountainbike

Wil je als beginnende mountainbiker je stuurvaardigheid en techniek bijschaven? Heb je als beginner nog wat drempelvrees om op je eentje het bos in te duiken? Schrijf je dan in voor deze vijfdelige lessenreeks. We zorgen ervoor dat je hierna op recreatief niveau helemaal je slag trekt. Een initiatief van de VGC-sportdienst in samenwerking met Sport Vlaanderen, de erkende Vlaamse wielerfederaties en de Vlaamse wielerscholen.

De eerstvolgende lessenreeks(en) vind je bij 'Vind jouw sport'.

Inschrijven via de inschrijvingspagina

Fietslessen voor volwassenen

Voor volwassenen bestaat op dit moment een beperkt aanbod aan fietslessen.