(Beter) leren fietsen

Kun je nog niet fietsen, maar wil je het graag leren?

Kinderen

Start 2 Bike 4 kids

In 5 lessen leren kinderen fietsen onder begeleiding van hun ouders en onder het toeziend oog van een fietsmeester. Van de elementaire basis van het leren fietsen slaan we de brug naar fietsvaardigheid. De ouders krijgen er tijdens de derde les een cursus fietsonderhoud bovenop, zodat ze vanaf nu zelf de fiets van junior kunnen onderhouden. En als het fietsniveau dit toelaat, sluiten we de lessenreeks af met een klein tochtje op straat.

De eerstvolgende lessenreeks(en) vind je bij 'Vind jouw sport'.

Inschrijven kan op de inschrijvingspagina.

Pro Velo

Fietsvaardigheidlessen voor scholen

Dit schooljaar wil de VGC-sportdienst samen met SVS weer volop inzetten op de basissport fietsen, met extra nadruk op het leren fietsen. In vergelijking met de twee voorgaande edities, wordt de formule van het fietsproject voor dit schooljaar wat aangepast.

  • Zo richten we ons dit jaar uitsluitend op de 1e graad van het basisonderwijs, om zo meer scholen de kans te kunnen geven om deel te nemen aan het project.
  • Aangezien we de focus wat willen verleggen naar de basis, en dus het puur leren fietsen, zal er gewerkt worden met 2 sessies die telkens gelijktijdig plaatsvinden: ‘Meester op de loopfiets’ voor kinderen die nog niet kunnen fietsen, en ‘Meester op de fiets’, fietsvaardigheid voor kinderen die reeds kunnen fietsen.

Praktisch: 

9u30-11u30: Meester op de loopfiets (maximaal 15 plaatsen)
9u30-11u30: Meester op de fiets (maximaal 15 plaatsen)

12u30-14u30: Meester op de loopfiets (maximaal 15 plaatsen)
12u30-14u30: Meester op de fiets (maximaal 15 plaatsen)

Er kan maar één school per voor- of namiddag aan bod komen. Het is dus de bedoeling dat scholen zelf een groep niet-fietsers en een groep fietsers samenstelt uit zijn 1e en 2e leerjaar. Zitten er minder dan 30 leerlingen in het 1e en 2e leerjaar samen, dan kan de school indien gewenst de vrije plaatsen in iedere sessie nog opvullen met kinderen van de 3e kleuterklas of het 3e leerjaar. Zitten er meer dan 30 leerlingen in het 1e en 2e leerjaar, dan kan de school voor meer dan één halve dag reserveren.

Locaties:
Parking van Decathlon Anderlecht (5 februari 2018 t.e.m. 16 maart 2018)
Parking van Decathlon Evere (19 maart 2018 t.e.m. 30 maart 2018)

Prijs: 50 EUR per halve dag, ongeacht het aantal deelnemende leerlingen.

Inschrijven kan via SVS

Volwassenen

Start to Mountainbike

Wil je als beginnende mountainbiker je stuurvaardigheid en techniek bijschaven? Heb je als beginner nog wat drempelvrees om op je eentje het bos in te duiken? Schrijf je dan in voor deze vijfdelige lessenreeks. We zorgen ervoor dat je hierna op recreatief niveau helemaal je slag trekt. Een initiatief van de VGC-sportdienst in samenwerking met Sport Vlaanderen, de erkende Vlaamse wielerfederaties en de Vlaamse wielerscholen.

De eerstvolgende lessenreeks(en) vind je bij 'Vind jouw sport'.

Inschrijven via de inschrijvingspagina

Fietslessen voor volwassenen

Voor volwassenen bestaat op dit moment een beperkt aanbod aan fietslessen.