Uitleen sportmateriaal

Powerplaysoccerkooi

Is uw school op zoek naar sport-, spel- of audiovisueel materiaal? Bij de VGC kunt u gratis of tegen een kleine vergoeding materiaal ontlenen.

VGC-uitleenloket Sport- en spelmateriaal

Het VGC-uitleenloket stelt gratis materiaal ter beschikking voor sport- en spelinitiatieven met een Nederlandstalig karakter. Naast allerlei sport- en spelmateriaal heeft de uitleendienst ook tenten, tafels, stoelen,… ter beschikking.

Verder kan je er ook terecht voor audiovisueel materiaal, belichting, voertuigen en ander materiaal ter beschikking en dit tegen een kleine vergoeding.

Powerplaysoccerkooi

De Powerplaysoccerkooi (een ronde voetbalkooi waarin 2 tegen 2 kan gespeeld worden) kan door Brusselse scholen ontleend worden. De kooi wordt in de school geleverd en kan dan drie weken op de speelplaats blijven staan. Na afloop haalt de VGC de kooi terug op. De school zorgt zelf voor de opbouw en de afbraak van de kooi. Een lesfiche en een handleiding voor de opbouw worden bezorgd aan de ontlener.

Fietsen

De VGC-sportdienst leent (kinder)fietsen uit aan Brusselse scholen.

Uitleendienst Sport Vlaanderen

Bij Sport Vlaanderen kunnen scholen eveneens sportmateriaal uitlenen.
Sport Vlaanderen-uitleendienst Vlaams-Brabant en Brussel
p/a Sport Vlaanderen-domein Hofstade, Trianondreef 19
1981 Hofstade-Zemst
Het reglement, aanvraagformulier en de lijst van het beschikbare materiaal.

Uitleendienst MOEV

MOEV, vroeger Stichting Vlaamse Schoolsport, beoogt zoveel mogelijk sportinitiatieven op school te ondersteunen en biedt daarom, in de mate van het mogelijke, sport- en spelmateriaal graag ter ontlening aan.
Meer informatie en het beschikbare materiaal