Brussel loopt

Logo Brussel Loopt
Lopen is een bijzonder toegankelijke sport. Alles wat je nodig hebt zijn een paar goede loopschoenen. Wanneer je lopen beoefent met enige kennis van zaken is het bovendien ook een bijzonder gezonde sport en voor wie het wil, een zeer sociale sport. 'Brussel Loopt' helpt toekomstige, beginnende en fervente lopers graag op weg.

De eerste looppasjes

Na het doornemen van deze publicaties kent de loopsport nog weinig geheimen voor je.

De Brusselse Loopgids

Een handige gids, in zakformaat, met ondersteuning, tips en interessante weetjes voor iedere startende of ervaren Brusselse loper. Bekijk hier de online versie van de Brusselse loopgids.

De mooiste looproutes in het Brusselse gewest

VZW Sport en Gezondheid, bekend van loopmagazine Zatopek, bracht een bijzonder handig overzicht uit van 20 looproutes in het Brussels Gewest. Van klassiekers als rondjes lopen in het Jubelpark of de oude spoorwegberm afmalen doorheen de twee Woluwes en Oudergem tot minder voor de hand liggende vondsten als het Park van de Goede Herder in Evere. Elk parcours wordt uitgebreid voorgesteld aan de hand van een gemarkeerde plattegrond, en met aandacht voor zowel de ondergrond, moeilijkheidsgraad en specifieke trainingstips, als voor de historische achtergrond, bezienswaardigheden en bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Bekijk hier de online versie van de Mooiste looproutes in het Brusselse gewest.

Bewegwijzerd loopparcours in Boudewijnpark en Laarbeekbos (Jette)

In het Boudewijnpark en het Laarbeekbos kan je op een bewegwijzerde omloop 2,7 km (blauw) of 7,1 km (rood) trainen. Om de 500 meter wordt de reeds gelopen afstand aangeduid. De startplaats van beide parcours bevindt zich aan de ingang van het Boudewijnpark in de Heilig Hartlaan (achterkant station Jette).

Loop jij mee?

Dat samen lopen zeer motiverend kan zijn, is algemeen bekend. Daarom organiseert de VGC-sportdienst in samenwerking met lokale partners een nieuwe reeks loopinitiatieven op verschillende locaties in Brussel. We staan daarbij borg voor een kwaliteitsvolle begeleiding van de lopers.
Hieronder geven we alvast graag wat meer uitleg over elke lessenreeks of elk initiatief. 

Start to Run

Traditioneel, maar daarom zeker niet minder succesvol, zijn de Start to Runs. Een looplessenreeks voor de absolute beginners. Onder de vleugels van een ervaren sportbegeleider leer je in 10 weken tijd 5 km lopen, ongeacht leeftijd of basisconditie. Meer informatie over de locatie, het tijdstip, inschrijvingen... van de lessenreeksen vind je terug via de zoekresultaten onder 'Vind jouw sport'.

Op naar de 20 km door Brussel

Onder begeleiding van een ervaren lesgever stomen we ons op 14 weken klaar voor de 20 km door Brussel. De deelnemers (16+) zijn bovendien verzekerd van een borstnummer voor de 20 km. Deze lessenreeks start jaarlijks in februari.  Meer informatie over de locatie en het tijdstip van de lessenreeks en hoe in te schrijven vind je terug via de zoekresultaten onder 'Vind jouw sport'.

Brussel Loopt-team

Al geproefd van ons aanbod? Ook daarna houden we je graag aan het lopen. Sluit je aan bij het Brussel Loopt-team, vind er trainingsmaatjes en neem samen met ons deel aan tal van loopwedstrijden in Brussel. 
Meer info over Brussel Loopt: Facebookgroep Brussel Loopt - 02 563 05 14 - sportdienst@vgc.be
 
Bijhorende documenten: