Wie kroont zich tot Brussels kampioen scholenveldlopen?

Publicatiedatum: 
vr 07/02/2020

Kom de atletiektoppers van morgen aanmoedigen tijdens het Brussels Kampioenschap!

Lopers aan de start van het Brussels Kampioenschap

Eind september, begin oktober liepen vele Brusselse kinderen mee in hun lokale scholenveldloop. Tijdens deze 12 veldlopen in evenveel Brusselse gemeenten maakten 16.000 leerlingen kennis met de loopsport.
Op zaterdag 22 februari 2020 krijgen de toppers uit deze scholenveldlopen (de top 10 verdiende een kwalificatie) de kans om zich met elkaar te meten en ‘Kampioen van Brussel’ te worden.
Waar tijdens de lokale scholenveldlopen ligt de nadruk op kennismaking, loopplezier en de Olympische gedachte ligt tijdens het kampioenschap de lat wat hoger.
Er wordt met veel sérieux gestreden voor de medailles. We verwachten meer dan 800 lopers aan de start.

Het strijdtoneel is het Park van Laken, waar de nationale toppers een dag later strijden voor het Belgisch Kampioenschap tijdens de Cross Cup.

De atletiekclubs Atlemo, BAV, Les Gazelles de Bruxelles en de KWB Jette/Laken zijn ook deze editie aanwezig om alles mee in goed banen te leiden en om alle deelnemers en supporters te laten proeven van atletiek.
Iedereen is dus van harte welkom om de lopers luid en met veel toeters aan te moedigen. Wie daarna nog een beetje energie over heeft, kan zelf meelopen tijdens de 'ouder-kind'-ronde of zijn/haar krachten demonstreren tijdens drie atletiekproeven. Hiermee zijn trouwens toffe prijzen te winnen.

Alle praktische informatie voor de lopers en supporters.

De uitslagen zijn hier te bekijken.