Voor het eerst Nederlandstalige zaalvoetbalcompetitie voor vrouwen in Brussel

Publicatiedatum: 
di 15/01/2019

In het Brussels Hoofdstedelijk gewest zullen van januari tot april 2019, zeven vrouwenteams deelnemen aan de eerste editie van een Brussels “ladies”- zaalvoetbalcompetitie.

Ladies BZVC

De VGC-sportdienst ondersteunt de Brusselse zaalvoetbalcompetitie (BZVC) die werd opgericht in 1986 en dus al langer een begrip is onder de Brusselse mannelijke zaalvoetballers. Wekelijks komen een 50-tal ploegen samen om te voetballen. Naar aanleiding van 30 jaar BZVC werd een outdoortornooi georganiseerd. Daar werden ook vrouwenploegen uitgenodigd en werd het idee voor de vrouwencompetitie concreter.

De BZVC en VGC-sportdienst staken de koppen bijeen en een eerste mini-competitie voor vrouwen is opgestart.
De VGC-sportdienst zorgt voor de accommodatie, de verzekering en de administratieve afhandeling, de vrijwilligers van de BZVC voor de opmaak van het competitieschema, de scheidsrechters en de know how.

De ploegen komen uit verschillende Brusselse hoeken, zo heeft Daringmen een Daringwomen opgericht, zullen de RWDM-girls tonen wat ze in de zaal kunnen en maken Complex VUB en de Bebolitas, al langer actief in een zaalvoetbalcompetitie buiten Brussel de overstap.

Alle wedstrijden gaan door op zondagmiddagtussen 15u en 17u in de VGC-sporthal Koekelberg (Dapperenstraat 20).
Komende zondag 3 februari om 15u komt het VGC-Collegelid bevoegd voor Sport de aftrap geven van de wedstrijd FC Motivée - Boobie Trap, alle supporters op post!

Na afloop van dit seizoen zal er bekeken worden of er volgend jaar een volwaardige damesreeks kan georganiseerd worden. Geïnteresseerde ploegen kunnen zich alvast melden via sportdienst@vgc.be.