Schrijf je in voor de internationale conferentie 'Child in the City'

De elfde editie van de internationale conferentie ‘Child in the City’ vindt plaats van 20 tot 22 november 2023, in het Museum voor Schone Kunsten in Brussel. Dit initiatief wil de positie van kinderen in steden versterken en hun rechten bevorderen. Drie dagen lang delen allerlei experten zoals beleidsmakers, maatschappelijk werkers en stedenbouwkundigen hun ervaringen en ideeën.

Het centrale thema is ‘Building the Future’. Subthema’s zijn creativiteit, intergenerationele cohesie, (inter)nationale solidariteit, participatie en democratie, kindvriendelijke openbare ruimte. Keynotespeakers zijn onder meer Bruno Vanobbergen en Fatima Zibouh. Het volledige programma vind je hier.

De conferentie wordt mee mogelijk gemaakt dankzij de steun van de VGC. Organisaties, gesubsidieerd door de VGC, kunnen inschrijven tegen een voorkeurtarief. In plaats van 595 euro betaal je 300 euro (excl. BTW) voor de hele conferentie of 175 euro (excl. BTW) voor één dag. De VGC voorziet bovendien een tussenkomst van 75 euro voor elke eerste deelnemer van een erkende organisatie. Wil je gebruik maken van dit tarief? Mail dan voor 15 november naar childinthecity@vgc.be.