Nagenieten van Playcation 2023

Afgelopen zomer bracht onder een stralende zon of soms veel regenbuien, vooral ongelofelijk veel speelplezier. Deze zomer kon je met Playcation vrij spelen, ravotten en sporten. Verspreid over Brussel waren er 21 speel- en sportinitiatieven op openbare plaatsen en semi-publieke plekken, voor kinderen en volwassenen.

Op deze plekken kon je als kind zelf bepalen met wat en hoelang te spelen. Deze speelplekken of spelprikkels moedigden het kind aan om creatief, sociaal bezig te zijn, zintuigelijke of motorische ervaringen op te doen of om de natuur te beleven. Belangrijke accenten: het eigen initiatief en de fantasie van het kind aanmoedigen. Alle Playcation-activiteiten waren gratis toegankelijk, zonder reservatie en verspreid over Brussel. 

Het werd een geslaagde Playcationzomer, dankzij gedreven projecthouders, tientallen geëngageerde lokale organisaties en de steun van 13 Brusselse gemeentebesturen. Gloednieuwe locaties werden uitgetest, oude omgebouwd, pleinen en straten ingepalmd met straattekeningen, textielinstallaties, vlieger-initiaties, ...

Ontdek het allemaal in deze brochure en de film 'Dit was Playcation 2023'.

Omdat we gaan voor een een kindvriendelijke stad waar kinderen 365 dagen per jaar kunnen spelen, zijn we trots dat de helft van de Playcationprojecten 2023 hebben geleid tot blijvende resultaten. Veel lees- en kijkplezier!