Doe mee met de Week tegen Pesten

Van 2 tot 9 februari 2024 is het opnieuw de Vlaamse Week tegen Pesten, voor de 19de keer al. Het Vlaamse Netwerk Kies Kleur tegen Pesten roept jullie op om je in te zetten tegen pesten! 

De VGC zet haar schouders mee onder de campagne en draagt kinderen, jongeren en begeleiders uit om … 

  • meer oog en oor te hebben voor pestsituaties 

  • samen leuke, creatieve initiatieven te ontwikkelen die bijdragen tot respect, verdraagzaamheid, dialoog en samenwerking. In de klas, op school, in de buurt, in de sportclub, in de jeugdvereniging, online… 

Zet met ons mee je schouders onder deze campagne! 

Organiseer je een leuke actie tegen pesten? Laat het ons dan weten via weektegenpesten@vgc.be. Wij komen graag langs om jullie activiteit in de kijker te zetten via onze kanalen. Nood aan inspiratie? Neem dan een kijkje op de website van 'Kies Kleur tegen Pesten'. Je vindt er actiefiches en campagnemateriaal op maat van jouw vereniging.

Via de VGC kun je het campagnemateriaal gratis bestellen. Stuur daarvoor een e-mail naar weektegenpesten@vgc.be en vermeld daarin het materiaal dat je graag wilt en de aantallen. Deadline is  5 januari 2024.  

Wij Pestvrij: een antipestbeleid voor je vereniging

‘Wij Pestvrij’ is een wedstrijd waarmee je ondersteuning voor een antipestbeleid kunt winnen voor jouw vereniging. 

Je maakt kans op 5 begeleide workshops ter waarde van 1000 euro, een bon voor 250 euro aan spelmateriaal of een sterk onderbouwd antipestbeleid voor de toekomst. Wil je graag meedoen? Stel je kandidaat via het motivatieformulier, ten laatste op woensdag 20 december 2023.