De resultaten van het Brussels Kampioenschap scholenveldlopen

Publicatiedatum: 
za 23/02/2019

Zaterdag 23 februari streden in het Park van Laken ongeveer 800 leerlingen voor de titel 'Brussels Kampioen scholenveldloop'.

Brussels Kampioenschap Scholenveldlopen

Resultaten

De uitslagen van het Brussels Kampioenschap vind je hier.

Deelnemers en hun supporters

Alle lopers eindigden tijdens de scholenveldloop van hun school in september/oktober 2018 in de top 10 en verdienden zo hun uitnodiging voor het Brussels Kampioenschap. Ongeveer 800 leerlingen uit meer dan 70 Brusselse scholen namen het in 12 verschillende reeksen tegen elkaar op. Aangemoedigd door ouders, broers en zussen en hun leerkrachten LO en onder een aangename winterzon gaven ze het beste van zichzelf. 

Een leven lang atletiek

Tijdens het Kampioenschap konden de deelnemers kennis maken met de Brusselse atletiekverenigingen Atlemo, de Brusselse Atletiek Vereniging (BAV) en Les Gazelles de Bruxelles.
Om hen helemaal warm te maken voor atletiek werden de medailles uitgereikt door de 3 peters van het Kampioenschap: Isaac Kimeli, Simon Debognies en Robin Hendrix, allen toppers uit het veldlopen die zondag strijden om Belgisch Kampioen veldlopen te worden.

Randanimatie

Naast het veldlopen konden de deelnemers en hun supporters ook meedoen aan de driekamp met leuke prijzen. Wie de gelukkige winnaars zijn van de tickets voor de Memorial Van Damme, een gratis VGC-sportkamp of een toffe rugzak zie je maandag op onze Facebookpagina.

Een dikke proficiat aan alle deelnemers en een welgemeend dankjewel aan alle leerkrachten, medewerkers en supporters!