Meer dan 1.700 Brusselse leerlingen leren (beter) fietsen!

Publicatiedatum: 
vr 02/02/2018

Fietsen, dat verleer je nooit. Je moet het wel alleen eerst leren.

Start to bike

Veel jonge Brusselse kinderen kunnen nog niet of onvoldoende fietsen. Daar willen de VGC-sportdienst en de Stichting Vlaamse Schoolsport iets aan doen! Jaarlijks organiseren we fietslessen voor leerlingen uit de derde kleuterklas en het eerste leerjaar.

Zo zullen dit voorjaar meer dan 1.700 leerlingen (beter) leren fietsen.

Leren fietsen en fietsvaardigheid

De deelnemende klassen worden opgesplitst in beginnende en gevorderde fietsers. De beginners starten met een loopfiets en na een uurtje oefenen kunnen de meeste leerlingen overschakelen naar een fiets met trappers. Dan oefenen ze verder, al dan niet met een helpende hand aan het zadel. Na 2 uur les kunnen de meeste leerlingen fietsen.

De kinderen die al (een beetje) kunnen fietsen krijgen andere oefeningen (obstakels overwinnen, slalommen, …) om vlotter en veiliger te fietsen.

Veel helpende handen

De fietslessen worden gegeven door ervaren fietsmeesters, maar ook de helpende handen van vrijwilligers en de leerkracht(en) van de school zijn nodig.

Locatie

Decathlon is opnieuw een partner in dit project. De lessen gaan door in een afgebakend stuk van hun overdekte parkings in Anderlecht en Evere.

Ook op zondag met de mama of papa

Buiten de schooluren kunnen kinderen tussen 4 en 7 jaar leren fietsen tijdens de Start to Bike-lessenreeksen. In 5 lessen leren ze met een fietsmeester en met mama of papa zelfstandig fietsen. Vanaf 11 februari in Anderlecht en vanaf 27 mei in Schaarbeek.