Campus Comenius in Koekelberg feestelijk geopend

Publicatiedatum: 
vr 05/10/2018

Op donderdag 27 september opende de gloednieuwe campus Comenius officieel haar deuren. De VGC bouwde deze campus nabij Simonis, om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar Nederlandstalige vrijetijdsactiviteiten, kinderopvang en onderwijs in Brussel.

Vrijetijdsgebouw campus Comenius

De samenwerking tussen de VGC en Kairos NV, de ontwikkelaar van de site, resulteerde in een state-of-the-art campus waar ontmoeting centraal staat. Bij de volledige oplevering van het project, eind 2019, zullen 21.628 m² leer- en recreatieruimte zorgen voor een cross-over tussen school en buurt, studie en vrije tijd.

Amper één jaar en vier maanden na de eerstesteenlegging, zijn de lokalen van de secundaire school, de sportzaal, de bibliotheek, het gemeenschapscentrum en de Chiro-lokalen gebruiksklaar.
Kinderen kunnen op deze campus ‘doorgroeien’ van de kinderopvang over de basisschool tot de secundaire school. Daarnaast is er op diezelfde campus ook een vrijetijdsgebouw dat fungeert als kloppend hart van de site. Hier vind je naast een ruime sportzaal, beschikbaar voor sportclubs, de scholen en de VGC-sportdienst, ook de openbare bibliotheek van Koekelberg, het gemeenschapscentrum De Platoo en de Chiro Sint-Anneke. Het gezamenlijke gebruik van het gebouw zorgt voor kruisbestuiving tussen de verschillende vrijetijdssectoren.

Campus Comenius is een realisatie van N-Brussel. Het kostenplaatje van dit ambitieuze project bedraagt 35 miljoen euro.

Campus Comenius in Koekelberg ingehuldigd

Fotogalerij: 
Grote sportzaal
Cafetaria
Polyvalente zaal
Vrijetijdsgebouw Comenius
Kleedkamer